Kycklinggratäng á la Kvibille.

En supergod gratäng som är enkel att tillaga och kan förberedas. Jag lovar, ingen blir besviken!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl valnötskärnor
  • ca 700 g strimlad kycklingfilé
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl hackad persilja
  • 140 g Kvibille gräddädelost
  • Sås:
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-3½ dl grädde
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Hacka löken. Skär paprikan i bitar. Grovhacka nötterna. Fräs löken i olja några minuter. Tillsätt kycklingen och fräs ca 5 minuter. Lägg ner paprika och fräs lite till. Smula ner buljongtärningen och rör om. Blanda i valnötter och persilja.
  2. Häll blandningen i en ugnssäker form. Smula över ädelosten.
  3. Sås:
  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med grädden. Koka under omrörning 2-3 minuter. Blanda i osten. Häll såsen över kycklingröran.
  5. Hit kan du förbereda.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. Gratinera i nedre delen ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  7. Servera med ris eller färsk pasta och en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept