Kycklinggryta med cognac

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st stor kyckling
  • 0.5 dl cognac
  • 1.5 dl vittvin
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st skalade, urkärnade, hackade tomater
  • 1 st äpple skalat, i tärningar
  • 14 st gröna oliver
  • 10 st lagerblad
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 12 st förvällda, skalade, brynta steklökar
  • 20 st små smörfrästa champinjoner
  • Garnering:
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i bitar. Hetta upp smöret i en tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna runt om. Salta och peppra och häll av fettet. Häll på cognacen och flambera (stäng först av köksfläkten!). Tillsätt det vita vinet och grädden. Lägg i tomat, äpple, oliver, alla kryddorna och de brynta smålökarna. Låt grytan puttra på svag värme ca 20 minuter, eller tills kyckling bitarna känns färdiga. Fräs champinjonerna lätt i lite smör och häll över dem i grytan. Strö över hackad gräslök och hackad persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Somrig currykycklinggryta

Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till…

@anderstam

Mustig kycklinggryta

En rejäl och mustig kycklinggryta. Lättlagad med allt i ett. Upplevs som ett riktigt långkok, men tillagas på drygt 1 timme. Värmer gott en…