Kycklinggryta med kanel och madras curry

Buffé nr 11 2008, sid 21

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklingkött (t ex lår- eller bröstfilé)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök (ca 150 g)
  • 4 selleristjälkar (ca 100 g)
  • 4 morötter (ca 400 g)
  • 1 msk kanel
  • 1 ½ msk madras curry
  • ½ dl konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 1 liter vatten
  • 2 dl vit quinoa eller 2 dl bulgur
  • 1 burk matvete (410 g)
  • 1 msk honung
  • Finrivet skal och juice av 1 apelsin
  • Olivolja
  • Ev majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjon i bitar. Skär sellerin i bitar. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  2. Om bröstfiléer används, skär dem i 2 delar.
  3. Stek kycklingen runtom i 2 msk olivolja i en gryta. Krydda med kanel, madras curry och 1/2 tsk salt.
  4. Tillsätt grönsakerna, fond, vatten och quinoa eller bulgur. Låt småkoka ca 15 minuter.
  5. Skölj matvetet och tillsätt det, honung, apelsinskal och juice. Red ev av med majsstärkelse.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…