Kycklinggryta med rosmarinpotatis

Enkel middagsrätt som passar både fest och vardag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 - 4 kycklingfiléer
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • margarin
  • salt
  • vit- och svartpeppar
  • (cayennepeppar)
  • grädde
  • vatten
  • 4 - 5 potatisar
  • olivolja
  • ca 1 msk torkad eller färsk rosmarin
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i strimlor.
  2. Skär paprikan i bitar, ca 5 cm långa och 1 cm smala.
  3. Skär kycklingfiléerna i ungefär fyra delar/filé.
  4. Bryn kycklingen i margarin så att den får en fin stekyta.
  5. Lägg i löken och paprikan. Krydda med salt och peppar. Vill man ha en hetare gryta, kan man ta i en tesked cayennepeppar.
  6. Låt kyckling och grönsaker steka på svag värme tills kycklingen är genomstekt.
  7. Skala potatisarna. Skär dem i tärningar. Koka upp dem så att de precis börjar bli mjuka. Häll ur vattnet. Skölj potatisen i ett durkslag. Hetta upp ett par matskedar olivolja i kastrullen. Lägg i potatistärningarna, krydda med rosmarin och salt. Låt steka på medelvärme under omrörning då och då tills potatisen är mjuk och har fått en fin stekyta.
  8. Lägg upp kycklingbitarna tillsammans med lite av grönsakerna på ett uppläggningsfat. Häll på ett par deciliter vatten i stekpannan. Tillsätt ½ - 1 dl grädde. Låt koka upp. Smaka av och krydda mer eventuellt.
  9. Lägg upp potatisen i en skål. Häll över såsen över kycklingen. Servera gärna med en sallad till. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@queenie

Tonfiskdipp

Servera den goda röran som pålägg på smörgås eller tillsammans med grillad kyckling, hårdkokta ägg eller rostbiff. Varför inte till äggen till påsk?

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr