Kycklingklubbor med dipp

Perfekta fredagsmiddagen. Ugnen gör allt jobb.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 färska kycklingklubbor, ca 900 g
  • 6-8 stora potatisar
  • 3 msk Arla smör-&rapsolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • Sötstarka dippen:
  • 2 dl Arla köket lätt crème fraiche
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1-2 msk sweet chilisås
  • Tillbehör:
  • Valfria grönsaker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela kycklingklubborna.
  3. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatis och kyckling på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla allt med smör-&rapsolja och krydda med salt.
  5. Pensla dessutom kycklingen med soja och krydda den med peppar.
  6. Stek i mitten av ugnen ca 40 min.
  7. Rör ihop dippen. Servera med grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@monika46

Kållåda

MUMS! Jättegod kållåda som är enkel att göra och smakar helt underbart. Kan varmt rekommendera denna rätt.

@kafferasten

Majskyckling A La Pius

är en utsökt helgrätt som smakar härligt gott. En trevlig doft av citrus, vitlök och örtkryddor, fyller köket med vällust. Till servering.. Apelsin och…