Kycklinglasagne

Smaskig lasagne perfekt till fredagsmyset eller som bjudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 st soltorkade tomater i marinad
  • 150 gram bladspenat fryst
  • 2 msk kycklingfond
  • 500 gram krossade tomater
  • 2,5 dl Kelda Ostsås
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar från kvarn
  • 8 st lasagneplattor
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. 1. Strimla kycklingfileérna och tina bladspenaten. Hacka soltorkade tomaterna.
  2. 2. Stek kycklingen i en stor stekgryta tills de får färg, salta & peppra, lägg i spenaten & de soltorkade tomaterna.
  3. 3. Häll i kycklingfond, krossade tomater, vatten och ostsås. Låt allt puttra samman.
  4. 4. Varva kycklingröran med lasagneplattor i en smord ugnsform. Strö över riven ost överst.
  5. 5. 225 graders värme i cirka 30 minuter (tills plattorna känns mjuka) Tillagningen går alltså snabbare om du använder färska lasagneplattor.

Kommentarer

Tack för receptet, det var jättegott! Blir det mat över är det perfekt som lunchlåda, det gillar jag.

Liknande recept

@queenie

Tonfiskdipp

Servera den goda röran som pålägg på smörgås eller tillsammans med grillad kyckling, hårdkokta ägg eller rostbiff. Varför inte till äggen till påsk?

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr