Kycklingnuggets med ajvardipp

Frasigt goda kycklingbitar med ugnsbakad potatis och dippsås. Helt klart barnens favorit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g fast potatis
  • 1 tsk + 1 tsk flingsalt
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk rapsolja
  • Dipp:
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 dl ajvar relish
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 snackgurkor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250º.
  2. Skrubba potatisen och skär i bitar. Lägg den i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk flingsalt. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Rör ihop dippen. Skär kycklingen i 1 cm breda skivor. Vispa upp äggen på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med 1 tsk smulat flingsalt på en annan.
  4. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek den i omgångar på medelvärme ca 2 min på varje sida i oljan i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.
  5. Servera kycklingen med potatis och dipp.
  6. Tillbehöret snackgurka kallas också piccolino, en helt ny sorts liten gurka med tunt skal. Små, krispiga och goda!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept