Kycklingpaj

Denna paj är supergod!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 gram smör eller margarin
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 grillad eller stekt kyckling
  • 1 paket djupfryst majs 250 gram
  • 1 medelstor purjolök
  • 1 paprika
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • 100 gram riven ost

Gör så här

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylskåp i ca 1 timme. Gör under tiden fyllningen.
  2. Bena ur kycklingen och skär den i små bitar. Låt majsen tina.
  3. Strimla purjolöken, hacka paprikan och fräs detta i smöret eller margarinet. Pressa ner vitlöken och rör om. Pudra över vetemjölet och späd med vatten och mjölk.
  4. Smula ner buljongtärningen, rör om och låt det hela koka samman i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tryck ut pajdegen i en osmord pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10-12 minuter.
  6. Lägg kycklingbitarna och majsen i det förgräddade pajskalet. Häll över stuvningen, strö över riven ost och gratinera rätten i 225 grader tills ytan fått fin färg, ca 15-20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept