Kycklingpaj mango chutney

Förvandlade min favoritgryta till en paj. Är vanligtvis inte så förtjust i paj så jag brukar göra denna med pajdeg som lock. Självklart kan man göra den som en traditionell paj också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • En knivsudd salt
  • 2-3 msk vatten
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 3 morötter skivad i tunna slantar
  • 5-10 champinjoner
  • 1 finhackad lök el purjolök
  • 3 msk mango chutney
  • Matlagningsgrädde
  • ½ kycklingbuljongtärning
  • Ca 2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Hacka samman smör, salt och mjöl. Tillsätt vatten och låt vila i kylen under tiden du gör fyllningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i små kuber. Svetta löken tillsammans med morötterna.
  3. Tag upp och stek kycklingen så den får en fin färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och morötterna.
  4. Häll på vatten så kycklingen kan puttra i det. Tillsätt mango chutney och buljontärningen. Låt puttra ca 10 min.
  5. Smaka av och häll på lite matlagningsgrädde, (efter samvete) och red ev. av till en lite trögflytande sås.
  6. Smöra en pajform och häll i fyllningen. Kavla ut pajdegen till ett lock och lägg på fyllningen.
  7. Skär några lufthål i pajdegen.
  8. Grädda i 200 grader 20 min tills pajdegen är färdiggräddad.
  9. Servera med en fräsh sallad.
  10. Tips! Man kan pensla pajdegen med, uppvispat ägg eller mjölk för att få en finare färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…