Kycklingpaj med brie

Mixade ihop en suveränt god paj idag, hade jag inte blivit så mätt hade nog magen stått åt alla håll.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 300 g margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 kycklingfiléer
  • Chicken & steakkrydda
  • 140 g bacon
  • 200 g skivade champinjoner
  • 250 g brieost
  • 1½ dm purjolök
  • 1 röd paprika
  • Dragon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven ost
  • Äggstanning:
  • 6½ dl mjölk
  • 8 ägg

Gör så här

  1. Gör pajdegen, tryck ut den i en långpanna och ställ in i kylen i 30 minuter. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem till fin färg och krydda dem med chicken & steakkryddan.
  2. Grädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
  3. Strö över kycklingen, stek bacon och strö över även den jämnt. Strimla och ha över purjon, skär paprikan och ha på den med. Skär osten i mindre bitar och lägg den jämnt över, ha sedan på svampen. Salta och peppra över även med dragonen.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk och slå det över hela pajen lite försiktigt så inte ingredienserna flyttar sig. Strö till sist över lite riven ost. In i 225 grader ca 40 minuter, bli det för mycket färg sänk till 200 grader mot slutet. Pajen är klar när stanningen har stannat.

Kommentarer

Gjorde denna i en vanlig lite större pajform, blev passligt med ½ pajbottenreceptet och ½ äggstanningen. Bytte ut brieosten mot halloumiost, blev supergott!
Mums!

Liknande recept