Kycklingpaj med chilisås

Ett frasigt pajdegslock gömmer en härligt doftande och smakrik fyllning av kyckling och chili!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 kall grillad kyckling
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk margarin
  • 1/2 påse djupfryst smålök (150 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 burk ananas i skivor (220 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Låt degen ligga kallt ca 30 minuter.
  2. Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
  3. Fräs paprikan i margarinet. Tillsätt löken. Strö över vetemjöl och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par minuter.
  4. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen i en ugnssäker, rund, smord form.
  5. Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfolie.
  6. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.
  7. Grädda pajen i ugnen i 225º i 25-30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…