Kycklingpaj med kiwi

På det ljuva 80-talet var detta en av favoriträtterna. Hittade receptet i en veckotidning. Sedan dess har recptet levt kvar som en favorit 1-2 gånger om året. Friskt, gott och mättande.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • smör
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt
  • peppar
  • 3 msk sherry
  • 2-3 msk créme fraiche
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 kiwifrukter
  • 3 smördegsplattor
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Plocka rent kycklingköttet från skinn och ben. Skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken och vitlöken i smör tills den mjuknar men ej tar färg. Öka värmen - tillsätt kycklingköttet och fräs den i någon minut tillsammans med löken. Tillsätt soja, salt, peppar, sherry och créme fraiche. Koka ihop till en stuvning.
  2. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Fräs dem i smör tills all vätska dunstat.
  3. Skala och skär kiwin i bitar. Blanda ner champinjoner och kiwi i kycklingstuvningen. Smaka av och lägg alltsammans i en pajform.
  4. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem något. Pensla kanterna, som skall läggas samman med ägg och tryck ihop dem. Kavla ut till en platta, som täcker pajen.
  5. Låt degen gå ett par centimeter utanför formen. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader under 20-25 min.
  6. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marfo133

Chop Suey Deluxe-wok

Det här är en så kallad Chop Suey Deluxe-wok (tre olika sorters kött. Det går bra med färre köttsorter, såklart eller annat kött än…

@jekholm

Tacofärs med vitkål

Dagen efter tacokvällen. Vad göra med den överblivna tacofärsen.. Varför inte röra ihop med vitkål och servera som vardagsmat.

@ros

Lindströmsgryta

I biffversion heter den här goda köttfärsrätten Biff à la Lindström. Som gryta blir det Lindströmsgryta. Smaksättningen är i alla fall densamma: inlagda rödbetor…