Kycklingpaj på italienska

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 dl vetemjöl 150 g
  • 75 g kallt smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 1 dl kesella gourmet
  • 1 dl vispgrädde
  • 350 g grillat kycklingkött
  • 100 g färsk parmesanost
  • 1 krm rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 g gröna oliver
  • 1 dl kesella gourmet
  • ca 50 g soltorkade marinerade tomater

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna av formen. Ställ formen i kylen. Lägg tomaterna i blöt i ljummet vatten ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök, rosmarin och riv parmesanosten grovt. Skär kycklingköttet i bitar och blanda alltsammans i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Lägg blandningen i formen med pajdegen. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt pajen vila ca 10 min före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…