Kycklingpaj på mexikanskt vis.

En fyllning med extra sting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja eller smör att steka i
  • 3 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • Cayennepeppar
  • ½ grillad kyckling
  • 140 g bacon
  • Ca 10 färska champinjoner
  • Olivolja eller smör att steka i
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 tsk finhackad jalapeno ( eller efter tycke och smak)
  • 2 tomater
  • 1 dl gröna oliver (pimento)

Gör så här

  1. Kör vetemjöl och smör i en matberedare.
  2. Tillsätt vattnet och kör matberedaren ytterligarenågon sekund.
  3. Kavla ut degen och lägg den i en pajform (det är lättare att kavla eftersom det är så lite deg).
  4. Låt pajskalet vila kallt i ca 30 min.
  5. Förgrädda i 10 min i 225 grader.
  6. Hacka all lök till salsan. Fräs löken i olja i en kastrull.
  7. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, råsocker och lite cayennepeppar.
  8. Låt tomatsåsen småputtra i 5-10 min.
  9. Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
  10. Klipp baconet i bitar och skiva champinjonerna.
  11. Stek bacon och champinjoner i olja i en stekpanna.
  12. Tillsätt kyckling, salsa och Philadelphiaost.
  13. Låt alltsammans småkoka en stund.
  14. Avsluta med att tillsätta jalapenos.
  15. Häll fyllningen i pajskalet.
  16. Grädda i 15 minuter.
  17. Toppa med fint skurna tomater och gröna oliver.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…