Kycklingsallad i ananas

En lyxig förrätt som passar utmärkt vid festtillfällen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 - 4 miniananas
  • 1 grillad kyckling
  • 4 st tomater
  • 2 st röda paprikor
  • Salladssås:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk curry
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl finklippt persilja
  • Pressad citron, valfritt

Gör så här

  1. 1. Dela ananasfrukten på längden i två halvor. Låt bladrosetten vara kvar! Lossa försiktigt fruktköttet och skär det i rätt stora bitar. (Använd inte "stocken" i mitten, den smakar beskt.)
  2. 2. Dra skinnet av kycklingen och strimla köttet.
  3. 3. Tärna tomaterna fint, liksom hälften av den urkärnade paprikan. Skiva resten av paprikan och använd den till garnering.
  4. 4. Blanda majonnäsen med curryn och späd ev. med lite saft från ananasen.
  5. 5. Vänd ner de skurna ingredienserna i såsen. Smaka av med salt, peppar och ev. lite citron.
  6. 6. Fyll ananashalvorna med salladen. Garnera med paprikaringar och strö persilja över. Varje gäst får en egen ananashalva.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@axell

Pollo Limonello

God pastarätt som i finlänska matbloggar fått mycket uppmärksamhet efter att restaurangen Bar no 9 publicerat receptet på deras mest beställda maträtt i en…

@marre73

Kycklinggryta med sting

Denna gryta gjorde jag åt många personer och den gick åt. Alla ville ha receptet tänkte därför dela med mig till fler. Hoppas ni…