Kycklingsallad med röd bulgur

Tastelines dietist Mia Troberg Elonqs sommarsallad innehåller bara 390 kalorier och känns lagom mättande i sommarvärmen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 st rödbetor
  • 3 dl bulgur
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 st kycklingfilé(er)
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost lätt
  • 1 salladshuvud
  • 200 g sockerärter
  • 1 msk citronsaft
  • Färsk basilika

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och häll på lättsaltat vatten så att det knappt täcker rödbetorna. Koka dem i fem minuter, lägg i bulgur och buljongtärning och koka ytterligare femton minuter. Häll bort överflödigt kokvatten när allt kokat klart.
  2. Skär rödbetorna i bitar direkt i kastrullen med en kniv.
  3. Värm en stekpanna, häll i olja och bryn kycklingen på båda sidorna. Täck sedan på ett lock och stek vidare på lägre värme i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt.
  4. Krydda med peppar och salt. Skär fetaosten i bitar. Skölj salladsblad och sockerärtor och lägg på tallrikar och pressa citron över. Lägg upp bulgur och kyckling och strö fetaost ovanpå. Hacka basilikan grovt och lägg ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr