Kycklingspett med sweet chili marinad och sås

Jag hittade detta recept i en blogg i våras, minns inte vems. Det är riktigt gott! Jag provade även att tillsätta lite honung i marinaden och såsen, vilket jag kan rekommendera! i originalreceptet stod att man ska ta en skvätt soja,jag har skrivit 2 msk. Mängden kan minskas eller ökas beroende på tycke och smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Marinaden:
  • 1 dl sweet chilisauce
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk kikkoman soja
  • ½ citron (saften)
  • 2 msk olivolja
  • Såsen:
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 1 dl sweet chilisauce
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 träspett

Gör så här

  1. Lägg spetten i blöt.
  2. Sätt på ugnen på 225 g-250 g (eller sätt på grillen!). Rensa kycklingfiléerna och skär ner i långa bitar och marinera dem i marinaden.
  3. Gör såsen och ställ kallt i kylskåp.
  4. Låt detta stå i någon halvtimme innan du trär kycklingen på spetten.
  5. Grilla spetten på galler i ca 20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept