Kycklingspett med vitlökskräm och bakpotatis

Gott, gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st bakpotatisar
  • 400 g kycklingfiléer
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pricka lite hål i skalet på bakpotatisen med en gaffel och baka den i mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 - 20 minuter eller i vanlig ugn på 200 grader i ca 40 min. Vänd potatisarna några gånger under tiden.
  2. Skär undertiden kycklingfilèerna i bitar och marinera dem i sweet chilisåsen ca 10 minuter.
  3. Trä dem sedan på spett och stek i en het panna i 3-4 minuter på varje sida tills att de är genomstekta.
  4. Smaksätt gräddfilen med honung och dijon senap. Tillsätt hackad rödlök, finhackad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar.
  5. Klicka såsen i de varma potatisarna. Servera med kycklingspetten och en sallad.

Kommentarer

Riiktigt gott :) använde inte bakpotatis utan vanlig färsk potatis. Blev rikitgt gott
Vill skriva lite om din kycklingspett. De var underbart goda jag grillade dem i stället det gick lika bra. Vill ge 5 av 5 möjliga poäng yack för alla bra recept som du har lagt ut
Vill skriva lite om din kycklingspett. De var underbart goda jag grillade dem i stället det gick lika bra. Vill ge 5 av 5 möjliga poäng yack för alla bra recept som du har lagt ut
Hittade detta receptet på tastline för typ 3 år sedan. sen dess blir det väldigt ofta att jag marinerar kyckling i sweetchili- det är helt fantastiskt gott! bakpotatissåsen är också väldigt god men godast om man inte äter potatis och kycklingen ihop.
Testade denna rätt igår till middag och blev riktigt nöjd. Var väldigt gott att marinera kycklingen i sweet chili sås. Det enda jag tycker var lite sämre var att såsen tog över för mycket. Jag ger en 4:a i betyg!

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr