Kycklingsspett med honungsglaze

Det marinerade kycklingköttet tar upp alla de ljuvliga smakerna från honungsglazen och grillas sedan hastigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • ½ krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ¼ krm kajennpeppar
  • Honungsglaze:
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl soja
  • Pressad saft av 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till honungsglazen i en skål och ställ åt sidan. Skär kycklingfiléerna i 2½ cm kuber.
  2. Blanda olja, vin, persilja, salt, svartpeppar och kajennpeppar i en stor plastpåse. Lägg i kycklingen, slut till plastpåsen och vänd runt så att allt blandas väl. Marinera i kylen en timma. Vänd påsen en gång under tiden.
  3. Tänd utegrillen eller sätt på ugnens grill. Ta ut kycklingen ur kylen, låt den rinna av och släng marinaden. Trä kycklingkuberna på sex grillspett.
  4. Lägg spetten på grillgaller och pensla dem med glazen. Grilla spetten cirka 8 minuter. Vänd dem och pensla dem med mer glaze flera gånger under grilltiden.
  5. Servera med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept