Läcker daimtårta

Otroligt god tårta! Marängbottnarna kan vara lite kniviga att få loss från plåten, men det går säkert med färdigköpta bottnar...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 5 äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • Fyllning:
  • 5 äggulor
  • 1 dl socker
  • Skal och saft av en halv citron
  • 150-200 gr smör
  • GARNERING:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 daimbitar
  • UGN: 275 grader

Gör så här

  1. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned socker och citron. Spritsa eller klicka ut smeten till två bottnar på mjölad plåt eller bakplåtspapper. Sätt in i ugn uppvärmd till 275 gr. Stäng av ugnsvärmen och låt bottnarna stå i ugnen i minst 5 timmar eller över natten utan att öppna ugnsluckan. Lossa försiktigt från plåten.
  2. Blanda äggulor, socker och citron i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Klicka i smöret och rör hela tiden till en jämn smet.
  3. Bred citronkrämen mellan marängbottnarna. Vispa grädden och bred ut över tårtan. Garnera med grovkrossad daim alt daimkulor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…