Läcker och festlig vaniljparfait

Vaniljparfait är ett finare namn på hemgjord vaniljglass. Du vispar snabbt ihop den den. Efter fyra timmars frystid kan du bjuda på god glass utan tillsatser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Olika smaksättningar:
  • 4 dl krossad avrunnen ananas
  • 250 g bär och socker efter smak
  • 100 g hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Börja med att vispa grädden till ett styvt skum, helst med elvisp.
  2. Vispa därefter äggulor med florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  3. Vänd försiktigt i den vispade grädden med en gummiskrapa.
  4. Häll smeten i en burk och frys in i minst 4 timmar.
  5. Parfaiten kan förvaras i frysen upp till 3 månader.
  6. Bjud gärna bär, frukt eller varm hjortronsylt till.
  7. Lycka till! Njut

Kommentarer

Hello http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose outlet http://www.awfmmellowtouch.net/
Jag vet inte om det blir lika bra med socker som med florsocker Lycka till!
Jag vet inte om det blir lika bra med socker istället för florsocker Lycka till!
Funkar det lika bra att använda socker om man inte har florsocker?
Jättegod glass som gick väldigt fort och lätt att göra! Jag nöjde mig med bara vaniljsocker i smeten, men någon gång ska jag smaksätta den med något av dina förslag, det blir säkert kanongott det med. :-) Tack för ett jättebra recept!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…