Läckra småpajer med ädelost.

Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar med en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g ädelost
  • 10 hackade valnötter
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost.

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i 4 potionspajformar eller i en stor form.Låt stå kallt en stund.
  2. Skär kycklingfiléerna i tärningar och bryn dem i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Fördela kycklingköttet i pajskalen. Smula över ädelost och strö över valnötter.
  3. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde och ost och häll över pajerna. Grädda ca 20 min, stor paj ca 30 min i 225 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…