Lätt kladdkaka med choklad och kokosglasyr

Går snabbt att vispa ihop, smakar gudomligt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ msk margarin
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2/3 dl kakao
  • Till glasyr:
  • 100 g blockchoklad.
  • Kokosflingor

Gör så här

  1. Rör margarin, socker och ägg vitt och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt hälften av mjölken. Vispa. Blanda de torra ingredienserna för sig. Vispa samman med äggblandningen. Häll i resten av mjölken och rör tills smeten är jämn.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
  3. Grädda kakan i 30–40 min i 150°.
  4. Ta sedan ut kakan och bryt över choklad bitar och ställ tillbaka kakan i 1 min i ugnen för att chokladen ska smälta. Bred försiktigt ut chokladen med en smörkniv och strö över kokosflingor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…