Lätta olivbrödet

Härligt bråttombröd som du snabbt svänger ihop. Behöver varken knådas eller jäsa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl, gärna fullkorn
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 dl vatten
  • 3 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
  • 1 msk honung
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1/2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung.
  3. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.
  5. Tips! Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.

Kommentarer

Dubblade receptet och la till 2msk olivolja, hackade oliver samt ost till degen. Receptet är en snabblösning - oliver och rosmarin smakar bäst i vanligt jäst bröd. Men om tiden är knapp så är detta OK!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…