Lätta rabarberkakan

Otroligt enkel att baka. Man rör ihop smeten i en kastrull!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2½ dl rabarberbitar 1-2 cm långa
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Dra bort den från värmen och lägg först i rabarberbitarna.
  2. Blanda sedan ner socker, vaniljsocker, ägg, mjöl och bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm).
  4. Grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter.
  5. Servera den gärna med en klick vispgrädde.
  6. Kakan håller sig bra i flera dagar utan att frysas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…