Lättsockrad jordgubbssylt med fryspulver

Absolut godaste,enklaste och nyttigaste jordgubbssylten någonsin :) Jordgubbar innehåller skyhöga mängder antioxidanter som bland annat motverkar cancer och skadligt kolesterol. Dessutom innehåller jordgubbar rikliga mängder folat och C-vitamin, fibrer, magnesium, koppar, b-vitaminer och jod. Allt detta bevaras så länge jordgubbarna inte kokas vilket den inte gör i denna sylten! Den är inte bara god-den är nyttig också :P

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gram rensade jordgubbar (ca 1½ liter orensade)
  • 3/4-1 dl strösocker
  • 1 msk fryspulver (Certo eller Melatin t ex)

Gör så här

  1. Skär de rensade jordgubbarna i önskad storlek, antingen i skivor eller i bitar allt efter eget behag.
  2. Blanda socker och fryspulver.
  3. Strö blandningen över jordgubbsbitarna och rör kraftigt så sockret löser upp sig men ändå varsamt så du inte slår sönder bitarna.
  4. Häll sylten i små frysförpackningar eller små glasburkar och frys in.
  5. Tänk på att inte fylla ända upp då sylten utvidgar sig i frysen!
  6. Efter upptining bör sylten förvaras i kyl och förbrukas inom en vecka.
  7. Det går alldeles utmärkt att dubbla eller tredubbla receptet :)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…