Lättsötade havrerutor

För dig med för högt blodsocker, kolesterolvärde eller om du tänker på figuren!. Ett lättbakat bröd med fibrer, både lösliga och olösliga, som magen mår bra av.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk sirap (för att ge jästen näring)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk krossade linfrön
  • 4 dl havrekli
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 3/4 dl + 1 1/2–2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Ugn: 225°.
  2. Smula jästen och rör ut den med det värmda degspadet (vatten och olja).
  3. Tillsätt sirap, salt, linfrön, havrekli, havregryn, grahamsmjöl och 1 3/4 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  4. Pudra över degen med lite mer mjöl och arbeta samman efter jäsningen. Du avgör själv när degen känns lagom för att skrapas ned i en smord långpannan med måtten 20x30 cm.
  5. Mjöla handen och tryck ut degen jämnt i formen. Sporra ut 24 rutor och nagga med en gaffel.
  6. Låt jäsa i ca 30 minuter till och grädda sedan på mittfalsen i knappt 20 minuter. Brödet kan frysas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…