Lättsötade jordnöts- och chokladbars

En lättsötad godsak utan ägg, socker, gluten och mjölkprodukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl jordnötssmör (gärna 'Crunchy')
  • 3/4 dl osötat äppelmos (fungerar fint att slätmixa skalade färska äppelbitar)
  • 3/4 dl mandelmjöl
  • 3/4 dl Stevia sweet lättströ
  • ½ tsk vaniljpulver (utan socker)
  • 3/4 dl grovt hackad sockerfri choklad, 70% kakaohalt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Klä en form (ca 30 x 20 cm) med bakplåtspapper. Blanda mandelmjöl, Stevia sweet, vanilj, hackad choklad, bakpulver och salt. Rör samman jordnötssmör och äppelmos i en annan skål (om jordnötssmöret är för fast i konsistensen värmer man den lite innan). Rör ner mjölblandningen och arbeta ihop det hela ordentligt med fingertopparna. Fördela i form och pressa noggrant ner degen till en jämntjock kaka. Grädda mitt i ugnen 180 grader, ca 15 minuter. Skär bars med en vass degskrapa direkt i formen medans kakan fortfarande är någorlunda varm, låt sen stå att svalna. Ställ in formen i kylen för att bli helt kall. Ta upp kakan försiktigt ur formen och sära bitarna, använd en vass kniv. Förvara kallt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept