Lakrits- och kolashots á la Guldheden

Superenkelt och busgott! Återupptäck 90-talets favoritshot.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g turkisk peppar
  • 200 g werthers orginal
  • 5 dl vodka

Gör så här

  1. Mortla det hårda godiset till ett grovt pulver.
  2. Blanda med vodka och häll i en flaska.
  3. Låt stå i ca 2 dygn tills godiset har lösts upp.
  4. Servera i shotglas, kallt eller rumstempererat.
  5. Bråttom?
  6. Mortlar du godiset fint är lakritsshoten klar på ett dygn, har du mer bråttom kan du smälta godispulvret i lite sprit i en kastrull på spisen.

Kommentarer

När det gäller den turkiska pepparn så är det bara att stoppa i godiset utan att krossa det, i flaskan. klart på mindre än ett dygn.kolorna har jag aldrig testat så där vet jag inte.Det där med att krossa och värma den turkiska pepparn är bara en myt.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…