Laktosfria cupcakes med bär

Här är receptet för er som älskar muffins, men inte tål laktos.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Muffinsmet:
  • 375 g bär (blåbär, hallon, jordgubbar, tranbär, björnbär)
  • 225 g vetemjöl
  • 115 g mörkt muscovadosocker
  • 1 msk bakpulver
  • 4 msk vegetabilisk olja
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • Garnering:
  • 125 g marmelad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt pappersformar i muffinsplåtens fördjupningar.
  2. Mixa 250 g av bären till en slät puré i en foodprocessor. Mosa resten av bären lätt i en liten skål med en gaffel. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och olja i en stor skål. Tillsätt bärpurén och rör om så att allt blandas. Vänd ner mjölblandningen och rör om ordentligt. Vänd till sist ned de mosade bären.
  3. Fördela degen i muffinsformarna. Lägg en tesked marmelad ovanpå varje muffins. Grädda muffinsen i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt muffinsen svalna i plåtens fördjupningar i 5 min. Lyft upp pappersformarna från formen och låt muffinsen svalna helt på en bakrist.
  4. Laktosfria cupcakes med bär och äpple:
  5. Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g äppelmos.
  6. Laktosfria cupcakes med bär och nektarin:
  7. Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g mosade nektariner på burk.
  8. Laktosfria cupcakes med bär och persikor:
  9. Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g mosade persikor på burk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…