Lamm i lergryta

Underbart gott!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,2 kg lammrygg med ben eller lammbog i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 3 rosmarinkvistar
  • 2 msk vetemjöl
  • 150 g rotselleri, skalad och skuren i bitar
  • 2 schalottenlökar, delade i bitar
  • Ev 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika skivad
  • 1 bit kinakål
  • 4 dl vitt vin, ev.

Gör så här

  1. Blötlägg lergrytan minst 10 minuter i ljummet vatten. En nyinköpt lergryta behöver blötläggas över natten.
  2. Köp lammköttet färdigstyckat i serveringsstora bitar. Skölj dem i kallt vatten och torka av väl. Bryn bitarna på båda sidor i olja i stekpanna.
  3. Lägg rosmarinkvistar i botten på lergrytan. Dofta mjöl över de brynta köttbitarna och varva dem i grytan med rotselleri, schalottenlök och eventuellt vitlök samt paprikor. Fräs lite kinakål också. Häll vinet utmed kanten i grytan. Sätt in grytan på galler på nedre falsen i kall ugn. Ställ in termostaten på 225 grader och tillaga cirka 1 timme, eller tills köttet börjar släppa från benen.
  4. Servera köttet med couscous, bulgur eller kokt potatis samt kokt, smörslungad brysselkål

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr