Långängens bärpaj

På bilden är det björnbär på kakan. Pajdegen är lite annorlunda och mycket god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 175 g kallt smör
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • Mandelsmet:
  • 150 g grovt riven mandelmassa
  • 75 g mjukt smör
  • 3 ägg
  • 400-500 g frysta bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka samman smör, vetemjöl, salt och socker till en smulig massa. Tillsätt äggen och samla ihop till en deg. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord.
  3. Klä en pajform, cirka 22 cm i diameter, med degen. Stöd gärna pajkanterna med lite folie.
  4. Grädda skalet i 10 minuter. Låt det svalna. Rör mandelmassa, smör och ägg till en jämn smet.
  5. Bred ut den i pajskalet och strö på bären.
  6. Grädda i 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…