Långfilsglass med svartvinbärssylt

En nyttig och god sommardessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl långfil
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl svartvinbärssylt

Gör så här

  1. Blanda långfil och socker. Rör tills sockret har löst sig. Tillsätt grädden.
  2. För att göra glass i frysen:
  3. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om ungefär var tjugonde minut under cirka 3 timmar.
  4. När glassen är nästan klar brer man ut hälften av den i en form och sedan brer man hälften av sylten ovanpå.
  5. Gör ytterligare ett lager med resten av glassen och sylten. Ställ tillbaka formen i frysen i minst 1 timme.
  6. För att göra glass i glassmaskin:
  7. Låt krämen stå övertäckt i kylskåp i några timmar för att kallna. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.
  8. När glassen är nästan klar brer man ut hälften av den i en form och brer sedan ut hälften av sylten ovanpå.
  9. Gör ytterligare ett lager med resten av glassen och sylten. Ställ tillbaka formen i frysen och låt stå i cirka 1 timme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept