Långjästa kanelbullar

Tar en halv dag med det är värt varenda sekund, jag lovar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 stort ägg
  • 1/8 paket jäst, en boll på ca 1 cm räcker
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk kardemumma
  • 3,5 dl mjölk, rumsvarmt
  • 10,5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • Pärlsocker
  • Sockerlag till pensling:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen i en stor bunke. Knåda degen smidig antingen för hand eller helst i maskin 10 – 20 minuter, låt sen jäsa under fuktig bakduk 2,5–3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen och ställ åt sidan, täck med plastfilm.
  3. När degen jäst klart, sträck ut den lite med händerna och kavla sedan ut till en rektangel. Bred fyllningen på halva och vik sedan över den andra halvan. Skär i remsor och gör knutar eller rulla och skär i skivor. Lägg bullarna i pappersformar och ställ på plåt. Täck med plastfilm, låt jäsa i 2 timmar.
  4. Koka ihop vatten och socker till sockerlagen och låt kallna.
  5. När bullarna jäst klart strö över pärlsocker och grädda i 200 grader ca 10-12 minuter. När bullarna kommer ut ur ugnen, pensla direkt med sockerlagen. Detta gör att bullarna får en hinna som gör att de håller sig längre och får en otrolig glans.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…