Långpannebröd

Fått av en kompis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk salt
  • 1 dl linfrön
  • 5 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37º. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrön, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Klä en långpanna med bakplåtspapper.Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225º . Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
  5. Låt brödet svalna på galler.

Kommentarer

ett bra grundrecept som går att ändra nästan hur man vill.
Enkelt och gott bröd med mycket smak. Jag tog även i lite solrosfrö. Jag minskade också på vetemjölet med ½ dl, eftersom jag körde degen i maskin och gillar lite vekare degar. Nästa gång minskar jag med 1 dl! Då blir det nog perfekt!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…