Långpannebröd med fyllning

Ett gott bröd till soppan!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ pkt jäst (25 g)
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk sirap
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • ½ - 1 röd pepparfrukt, kärnfri
  • 1 liten rödlök
  • Ca 1 dl hackade örter
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i bunke, rör ut med lite vatten.
  2. Tillsätt sedan sirap olja och salt.
  3. Blanda i ca halva mängden mjöl, resterande mjöl lite i taget till en smidig deg.
  4. Jäs 30 min.
  5. Kavla ut till 25 * 30 cm på bakpapper, flytta till en plåt.
  6. Tryck med fingret små gropar i degen.
  7. Pensla med olja, strö över tunt skivad pepparfrukt, tunt skivad rödlök, örter och flingslat.
  8. Lägg över bakplåtspapper och handduk, jjäs 20-30 min.
  9. Grädda i 225 grader,15-20 min tills brödet fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…