Långpannebröd med kesella

Varken smör eller olja ingår.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk anis (mortlad)
  • 2 tsk fänkål (mortlad)
  • 2 tsk salt
  • 250 g kesella
  • 1 msk brun farin eller sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 10-11 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och rör ut jästen.
  2. Tillsätt anis, fänkål, salt, kesella, farin (el. sirap), grahamsmjölet och hälften av vetemjölet.
  3. Arbeta degen 5 min, tillsätt under tiden mer mjöl till en lagom fast deg. Arbeta den ytterligare 5 min.
  4. Låt jäsa 40 - 50 min.
  5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Stjälp upp degen, strö på lite grahamsmjöl och platta till degen så den täcker hela ytan.
  6. Skär degen i 30 rutor och låt jäsa ytterligare 30 min.
  7. Gräddas i 225º ugnsvärme på nedersta falsen i ca 25 min. Låt brödet kallna på bakgaller.
  8. Variant:
  9. I stället för anis och fänkål kan man ta 1-2 dl grovt hackade valnötskärnor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…