Långpannebullar med vaniljkräm

Saftigt och gott. Går även att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 50 g jäst
  • 2 dl fingervarm mjölk
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Vaniljkräm:
  • 5 dl mjölk
  • 12 ½ msk vaniljsåspulver.
  • Smörfyllning:
  • 200 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 1-2 msk kanel

Gör så här

  1. Deg:
  2. Värm mjölken till ca 37 grader (fingervarm) och häll det över jästen och rör om tills jästen har smält. Tillsätt det rumsvarma smöret och resten av ingredienserna. Använd degkrokar och kör i ca 5 minuter tills degen har blivit slät. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Vispa ihop en vaniljkräm av
  4. Låt stå i kylskåp tills degen har jäst klart.
  5. Dela av 1/3 av degen och kavla ut till en långpannas storlek. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna.
  6. Bred över vaniljkrämen på degplattan.
  7. Smörfyllning:
  8. Kavla ut resten av degen och smöra ut smörsmeten över degen och rulla ihop till en lång rulle.
  9. Dela rullen i 24 bullbitar och lägg dom över vaniljkräm. Låt jäsa utan duk i ca 30 minuter.
  10. Pensla på med vispat ägg och strö över med ärlsocker
  11. Grädda i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…