Lårfiléer med tomatpesto.

En billig men festlig rätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 500 g kycklinglårfiléer
  • Tomatpesto:
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 färsk tomat
  • ½ kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk hasselnötter
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Pensling:
  • Smält smör+soja
  • Sås:
  • 2 ½ dl yoghurt
  • 50 g ädelost
  • 2 finhackade stjälkar av blekselleri
  • 1 krm vitpeppar
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med ädelost, selleri och peppar. Ställ såsen kallt att "mogna". Förväll de torkade tomaterna i 5 minuter i kokande vatten.
  2. Skär tomaten i bitar och plocka bladen av basilikan. Lägg alla ingredienserna till peston i matberedaren och kör till en grov tomatpesto.
  3. Fyll lårfiléerna med peston. Vik ihop låren och lägg dem med skarven neråt i en smord ugnssäker form.
  4. Blanda smält smör och soja. Pensla låren med blandningen.
  5. Stek de fyllda låren i 225º ca 20 min mitt i ugnen.
  6. Tips! Bröstfilé kan fyllas med samma fyllning men har kortare stektid. Vill du ha varm sås till, passar det bra med svampsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept