Lasagne med tre ostsorter

Denna saftiga lasagne innehåller bl.a. tre olika sorters ost. Den kommer garanterat att även tilltala den mest kräsne finsmakare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g förkokta lasagneplattor , eller färska
  • Salt
  • Peppar
  • 125 g mozzarellaost
  • Olja till formen
  • Ostpesto:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk basilika , hackad
  • 50 g skållad och skalad mandel
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 tsk olja
  • 2 dl ricotta- eller färskost
  • Tomatsås:
  • 2 gula lökar , finhackade
  • 600 g krossade , konserverade tomater
  • Bechamelsås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk

Gör så här

  1. Ostpesto: Lägg vitlök, basilika, mandel, ½ dl parmesan, citronsaft och olja i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn kräm. Blanda krämen med ricottaosten. Smaka av med mer citronsaft, salt och peppar.
  2. Tomatsås: Fräs den hackade löken på ett teflonstekjärn i ca 2 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i 5 minuter. Krydda med salt och peppar och låt svalna.
  3. Bechamelsås: Smält matfettet och vispa ner mjölet. Bryn redningen i ca 1 minut. Vispa ner mjölken lite i taget och vispa såsen tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Sjud upp och ställ åt sidan för att svalna.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna mozzarellaosten fint. Smörj en form med lite olja. Häll lite bechamelsås i botten på formen. Lägg på lasagneplattor och varva sedan bechamelsås, tomatsås, ostpesto och mozzarellaost. Avsluta med mozzarellaost och strö sedan över resten av parmesanosten. Ställ in i ugnen och baka i ca 45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…