Lasagne på pumpa

Pumpor tillhör liksom bl.a. squash gurkfamiljen. Pumporna kom ursprungligen från Amerika där de odlades av indianerna. Pumporna kom till Europa på 1500–talet. Det finns många sorters pumpor och vanligen eftersträvas tjockt fruktkött och få kärnor eller fint utseende. Pumpor kan väga över 50 kilo, men vanligen väger de något eller några kilo.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färska lasagneplattor (Giovanni RANA) det går lika bra med torkade
  • 1 kg pumpa
  • 100 g gul lök eller en stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 dl sött vitt vin 13,5 %
  • 2 chorizo (SCAN) eller annan stark korv tunt skivad
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mellanmjölk 1,5 % fett
  • 1 krm muskotnöt eller efter smak
  • 1 krm salt eller efter smak
  • 1 krm vitpeppar eller efter smak
  • 100 g ost 10 % fett riven

Gör så här

  1. Sätt ungen på 180 grader.
  2. Skiva pumpan i lagom tjocka skivor, eller tärna om du föredrar det. Koka upp pumpan i lättsaltat vatten.
  3. Bryn den hackade löken i olivolja och tillsätt vinet, blanda i korvbitarna.
  4. Gör en bechamelsås genom att skaka ut mjölet i 1 dl mjölk, när det är klumpfritt kan du koka upp mjöl och mjölkblandingen och tillsätta resten av mjölken.
  5. Låt pumpan rinna av och varva sedan lasagneplattor, korven och löken, pumpa och bechamelsås.
  6. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen (180 - 200 grader) i cirka 30 minuter.
  7. Servera med riven morot.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…