Lasagne Verde

En enkel måltid som är värd att pröva.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 9 lasagneplattor
  • Bechamelsås:
  • 10 g smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk malen muskotnöt
  • 1 påse Arla Köket riven ost, gratäng
  • Fyllning:
  • 250 g fryst bladspenat eller färsk, förvälld
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • smör
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Rrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet.
  2. Vispa i mjölken lite i taget så att alla klumpar löser sig. Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 min.
  3. Tillsätt kryddor. Rör i 2/3 av osten. Tina spenaten och pressa ur vattnet.
  4. Fräs hackad lök och skivad zucchini i smör i en stekpanna.
  5. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Avsluta med ett lager sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr