Latmajas limpa

Lättvindigt och gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 gr jäst
  • 10 dl vatten
  • 75 gr rumsvarmt smör eller margarin
  • ½ dl ljus brödsirap
  • 1 msk salt
  • 1 påse mjöl, ljust lantbrödsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl eller fyra sädesslag

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt fingervarmt vatten. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt därefter sirapen och saltet. Rör om.
  3. Blanda sist ner mjölet men spar ca ½ dl till utbakningen. Knåda samman till en blank och smidig deg.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora bitar. Forma dessa till släta limpor
  5. Lägg limporna i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Nagga dem med en gaffel och smörj lite matfett mellan varje, för att de efter gräddningen ska gå lätt att sära på.
  6. Ställ in dem i nedre delen av den kalla ugnen. Stäng luckan och sätt ugnen på 200 grader. På så sätt jäser bröden medan ugnen stiger i graderna.
  7. Grädda bröden, från det att ugnen sätts på, i ca 50 minuter.

Kommentarer

Tack för ett superbra recept. Så fort och lätt att göra jättegott var det också kram Sivan52
Jättegott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr