Lavendel och chokladskorpor

Sagolikt goda skorpor! Mina favoriter!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 120 g grovt hackad sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 3 msk torkade lavendelblommor
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g grovt hackad mörk choklad
  • Ca 0,5 dl vatten
  • 1 äggvita till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop lavendelblommorna, socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt de två äggen.
  3. Hacka choklad och mandel grovt, rör ner i smeten.
  4. Tillsätt så mycket vatten, ca 0,5 dl, så att alltsammans blir en mjuk och smidig deg.
  5. Fördela degen i fyra delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Pensla längderna med den lätt uppvispade äggvitan. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 min.
  7. Tag ut dem ur ugnen och sänk värmen på ugnen till 100 grader.
  8. Skär längderna till bitar och vänd dem på sidan för att torka dem i mitten av ugnen i ca 40 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept