Lavendelkakor

Kakorna är mycket goda även utan lavendel. De får en fin nötaktig smak av rismjölet. Kan frysas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl, 125 g vetemjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 125 g normalsaltat smör
  • 1-2 tsk torkade lavendelblommor
  • Rismjöl till plåten

Gör så här

  1. Sätt ugnenpå 200°.
  2. Blanda mjöl, rismjöl och socker.
  3. Arbeta in det rumsvarma smöret.
  4. Krossa lavendelblommorna i en mortel och tillsätt 2/3 av mängden. Arbeta samman degen.
  5. Klä en rektangulär form (27 x 20 cm) med bakplåtspapper. Vik först långsidorna därefter kortsidorna, så att pappret är lika stort som formens botten.
  6. Vik upp pappret igen och lägg det på bakbordet. Strö rismjöl på pappret, lägg på degen och strö ytterligare lite rismjöl över.
  7. Kavla ut degen till ca ½ cm tjocklek. Putsa kanterna, fyll i med överbliven deg, där det ser tunt ut.
  8. Vik upp kanterna och placera bakplåtspapper med deg i formen. Nagga degen lätt med gaffel. Strö över resten av lavendelblommorna och lite strösocker.
  9. Grädda i 200° mitt i ugnen ca 20 minuter. Ytan skall vara gyllengul och kanterna lätt bruna.
  10. Lyft försiktigt upp pappret på bakbordet. Dela kakan i tre delar på längden och fyra delar på tvären = 12 rutor. Dela varje ruta på diagonalen, så att det bildas två trianglar.
  11. Låt kakorna svalna på galler.
  12. Tips: Dubbel sats passar till långpanna 27 x 40 cm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…