Lavendelkyckling på grönsaksbädd

Smakfullt långkok på hel kyckling...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 morötter, skalade och delade på längden
  • 2 knipplökar, delade på längden
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 apelsin, finrivet skal samt saften
  • 1 hel kyckling
  • 2 msk timjan, torkad
  • 2 msk lavendel, torkad (finns i Hälsokostbutiker) om du inte har egen lavendel
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form med lite av smöret. Lägg i morötter, lök och krossade vitlöksklyftor.
  2. Smält resten av smöret tillsammans med honung, apelsinskal och apelsinsaft.
  3. Lägg kycklingen i formen ovanpå morot och lök. Ös kycklingen med smör och apelsinblandningen samt strö på ett jämt lager av timjan och lavendel. Salta och peppra rikligt!
  4. Ställ in i ugn på 150 gr cirka 1,5 timme beroende på kycklingens storlek. Ös kycklingen några gånger mot slutet av stekningen. För att se om kycklingen är färdig kontrollera att köttet är vitt och köttsaften klar.
  5. Tranchera kycklingen och lägg på grönsaksbädden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…