Lavendelskorpor med valnötter

Torkade lavendelblommor och kardemumma sprider en underbar doft i huset. Valnötterna kan bytas ut mot mandel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 msk torkade och hackade lavendelblommor
  • 100 g finhackade valnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl, men inte mer än att den går att rulla längder av utan att kladda.
  3. Forma tre längder, platta till dem och lägg dem på en bakpappersklädd ugnsplåt.
  4. Gräddas mitt i ugnen i 175º i 15-20 minuter. De ska endast ha svag färg.
  5. Låt dem svalna en aning och skär längderna på snedden till ca 2 cm breda skorpor.
  6. Lägg dem med snittytan upp och torka dem i 75-100º i en timme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…