LCHF Cheesecake med kladdkakebotten

Gott till fikat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kladdkaka:
  • 4 msk kakao
  • 200 g smör
  • 6 msk sukrin + 3/4 krm stevia
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg
  • Cheesecake:
  • 400 g Philadelphiaost
  • 4 ägg
  • 8 msk sukrin
  • 1 krm stevia
  • 2 msk vaniljpulver
  • 4 dl grädde

Gör så här

  1. Kladdkakan:
  2. Smält smör och kakao på svag värme i en kastrull. Vispa ihop sukrin, stevia, vaniljpulver och ägg tills det blir fluffigt. Häll sedan i chokladsmeten och vispa en stund till. Häll sedan ner allt i en sprongform och in i ugnen. Grädda endast 6 minuter i 200 grader, ställ sedan kakan i frysen.
  3. Cheesecaken:
  4. Skilj på äggulor och äggvitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulorna tillsammans med sukrin och stevia. Vispa sedan grädden i en separat skål. Blanda philadelphiaosten med vaniljpulvret och blanda sedan ner det i bunken med ägguleblandningen. Ta ut kladdkakan från frysen och häll över smeten, ställ sedan tillbaka i frysen över natten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…