Leilas mammas saftiga nötkaka

Prov detta, jättegott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st ägg, ekologiska
  • 2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter med skal
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ¾ dl mjölk 3 %
  • Glasyr:
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer, eller mal i kvarn.
  4. Blanda nötter, mjöl, bakpulver och vänd ner i äggsmeten.Rör i mjölken.n Fyll smeten i smord och bröad sockerkaksform.
  5. Baka i mitten av ugnen i cirka 40 minuter, prova med sticka för att se om kakan är färdig. Låt kakan svalna.
  6. Koka upp grädden till glasyren och tag kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner i den varma grädden. Toppa kakan med glasyr och garnera gärna med hackade, kanderade nötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…