Leilas saffranscupcakes

Fantastiskt juliga cupcakes, som såklart även passar till andra fikatillfällen. Baka och njut.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk ljus rom
  • Creeme cheese frosting:
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g philadelphiaost
  • Till garnering:
  • Kanel
  • Silverkulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Smaksätt smeten med rom.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
  8. Frosting:
  9. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost tills det blir krämigt i en skål.
  10. Bred frostingen på cupcakesen.
  11. Garnera med kanel och silverkulor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr